Jesca Hoop synes, man skal gå hjem og lave nogle børn efter hendes koncert
Få Kulturspind Aarhus
eller Kulturspind København
med posten


kulturspind-forside kulturspind-forside Få magasinet
Kulturspind Aarhus eller
Kulturspind København tilsendt for kun 49,95 kr.
pr. nummer.
kulturspind-logo

Kulturspind

Jesca Hoop synes, man skal gå hjem og lave nogle børn efter hendes koncert

Kort og godt Skrevet af: Marie Nyeng 17 Oct 2019

Jesca Hoop synes, man skal gå hjem og lave nogle børn efter hendes koncert

Den 20. oktober spiller Jesca Hoop på Vega i København

Jesca Hoops ynglingsinstrument er mikrofonen. Hun spiller på Vega den 20. oktober og har netop udgivet sit femte studiealbum. Den amerikanske sangskriver har siden 2003 skabt stemningsfulde folk-popsange, der emmer af melankoli og dybsindighed.

Med det anmelderroste album ‘Memories Are Now’ fra 2017 tog den karismatiske musiker på en lang verdensturné, og dengang kom hun også forbi København. Da hun var i Australien sagde hun til The Sydney Morning Harald, at hun prøver at nå publikum på både et følelsesmæssigt, intellektuelt og fysisk niveau.
“Når jeg sætter sange sammen til en koncert, så prøver jeg på at nå dig på de tre niveauer. Det registrerer du måske eller måske ikke, før du går hjem og bestemmer dig for, at du vil lave en baby efter showet. Hvis du gør det, så har jeg gjort det godt.”

Jesica Hoop er barn af traditionelle mormonske forældre, men brød som helt ung med troen. Til The Independent siger hun, at det var en skræmmende oplevelse, for hun var blevet opdraget til at tro, at mormonerne havde ret, og at alle andre tog “helvedes meget fejl.”
Siden flyttede hun rundt omkring og arbejdede i naturen. En overgang var hun overlevelsesinstruktør for unge med store problemer højt oppe i bjergene. Siden mødte hun Tom Waits og hans kone. De hyrede hende som babysitter for deres tre børn, og senere blev de også hendes musikalske mentorer. Tom Waits har sagt om Jesca Hoop: “She is an old soul, like a black pearl, a good witch or a red moon. Her music is like going swimming in the lake at night.”
Del på facebook
Facebook
Kulturmagasinet Fine Spind
Magasin og kalender om kultur
Alle artikler på Fine Spind
- copyright ©, 2014-2016.

Kulturmagasinet Fine Spind laves på
Kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus

Kontakt os
Kulturmagasinet Fine Spind
Kulturproduktionscentret
Godsbanen, Projektdækket
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
Email: info@finespind.dk
SE-nr.: 35797602

Følg også Kulturmagasinet Fine Spind her: